22222222222222222222222222222222222222222
5/5

აფხაზურა – ქართული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

ღორის ან გოჭის ბადექონი

800  გრ. საქონლის ხორცი

200-300 გრ.ქათმის ფილე

100 გრ.ღორის  ქონი

4 კბილი ნიორი

1 კონა ქინძი

ქონდარი,დაღერღილი წიწაკა,მარილი გემოვნებით

10 გრ. ბროწეულის მარცვლები

 

მომზადების წესები:

ბადექონი გავრეცხოთ გამდინარე წყალში.

ხორცი ხახვთან და ნიორთან ერთად ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპში.

ფარში შევაზავოთ,დავუმატოთ ბროწეული,გადავზილოთ .

დავყოთ ფარში 100 გრამიან ბურთულებად და ხელით დავაბრტყელოთ.

ბადექონი მაგიდაზე გავშალოთ და დავანაწევროთ ისეთ ზომაზე,რომ თითოეულში ტოლმისებურად გადავახვიოთ ფარშის თითო ბურთულა.

გახურებულ ტაფას მოვასხათ ცოტაოდენი ზეთი,დავალაგოთ აფხაზურები და შევწვათ დაბალ ცეცხლზე.მომზადებისას ტაფას თავზე დავახუროთ.

შემწვარი აფხაზურები გადავიტანოთ თეფშზე და გავაფორმოთ

მწვანილით,ბროწეულითა და ხახვით.

გულსართის მეორე ვერსია :

შერეული  ( 800 გრ.საქონლის+ 200 გრ.ღორის ხორცი) ფარში

4 კბილი ნიორი

1 ხახვი

150 გრ.ბროწეულის მარცვლები

ქონდარი,წითელი მწარე წიწაკა,მარილი

ნიორი და ხახვი  გავატაროთ.

ფარშს დავუმატოთ გატარებული ნიორი,ხახვი,ბროწეულის მარცვლები და შევაზავოთ სუნელებით.

დავყოთ ფარში 120-150  გრამიან ბურთულებად და ხელით დავაბრტყელოთ.

ბადექონი მაგიდაზე გავშალოთ და დავანაწევროთ ისეთ ზომაზე,რომ თითოეულში ტოლმისებურად გადავახვიოთ ფარშის თითო ბურთულა.

გახურებულ ტაფას მოვასხათ ცოტაოდენი ზეთი,დავალაგოთ აფხაზურები და შევწვათ დაბალ ცეცხლზე.მომზადებისას ტაფას თავზე დავახუროთ.

შემწვარი აფხაზურები გადავიტანოთ თეფშზე და გავაფორმოთ ქინძით და ბროწეულის მარცვლებით.

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here