ინგრედიენტები:
1 კგ. ღორის ხორცი
50 გრ.ხახვი
2 ც. დაფნის ფოთოლი
რამოდენიმე მარცვალი ბაჰარი
მარილი,პილპილი გემოვნებით
წითელი მშრალი ღვინო ან ძმარი გემოვნებით
მომზადების წესები :
გასუფთავებული და გარეცხილი ხორცი დავჭრათ 50-50 გრიან ნაჭრებად.
ღრმა თასში მოვათავსოთ ხორცი,დავუმატოთ რგოლებად დაჭრილი ხახვი,ბაჰარი,დაფნის ფოთოლი, დავასხათ იმდენი ღვინო,რომ ხორცი არ დაიფაროს.
ხორცი გავაჩეროთ მაცივარში 6-7 საათი და დროდადრო ამოვურიოთ.
ჩაბასტურმებული ხორცს მოვაყაროთ მარილი ,წიწაკა და შევწვათ ტაფაში საშუალო ცეცხლზე.
ხორცი შეგვიძლია წამოვაგოთ შამფურზე ან წალამზე და შევწვათ მაყალზე .
რჩევა:
მწვადი შეგვიძლია ბატკნის ან ხბოს ხორცითაც მოვამზადოთ.
ჩაბასთურმებისას კი გამოვიყენოთ მაწონი ან მაიონეზი.
0