ინგრედიენტები:
1 კიტრი
2 სასალათე პომიდორი
3 ცალი ვარდისფერი წვნიანი პომიდორი
3 ს.კ.ზეითუნის ზეთი
1/2 ს კ უცხო სუნელი
1 ჩ.კ.ხმელი ქინძი
7 ღერი ახალი ქინძი
7 ღერი ოხრახურში
1/2 ს.კოვზი ხმელი ბაზილიკი
1 პატარა თავი წითელი ხახვი
2 კბილი ნიორი
2 ღერი წითელი ან მწვანე რეჰანი ზემოდან მოსართავად
100 გრ გატარებული ნიგოზი
2 ს.კოვზი ლიმონის წვენი
მარილი,ძმარი გემოვნებით
მომზადების წესები:
კიტრი და პომიდორი დავჭრათ.
ბლენდრში მოვათავსოთ კანგაცლილი ვარდისფერი პომიდორი, ბაზილიკი,ნიორი,მწვანილი, სუნელები,მარილი,მოვასხათ ლიმონის წვენი,ძმარი,ზეითუნის ზეთი.ყველაფერი ერთად დავაბლენდეროთ.სოუსს შევურიოთ დატეხილი ან გატარებული ნიგოზი.
ნოგოზი შეგვიძლია ინგრედიენტებთან ერთდ დავაბლენდეროთ.
მიღებული სოუსი მოვასხათ კიტრს და პომიდორს.გავაფორმოთ რეჰანით და ჩვენთვის სასურველი მწვანილებით.