35ef8175ddafa8dd86543890e8799a47
5/5

როგორ მოვამზადოთ კეჩუბი სახლის პირობებში

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

5 კგ პამიდორი

2 კგ წითელი ბულგარული წიწაკა

500 გრ ხახვი

500 გრ ვაშლი( სასურველია მჟავე)

300 გრ.შაქარი

5-6 კბილი ნიორი

2 ცალი წითელი მწარე წიწაკა ან გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

1/2 ჩ.კოვზი მიხაკი

1ჩ.კ დარიჩინი

1/2 ჩ.კოვზი ჯავზი

10 ცალი ბაჰარი ე.წ “დუშისტი პერეცი”

70 მლ.   ვაშლის ძმარი

4  ს.კოვზი სახამებელი (საჭიროებისამებრ)

მომზადების წესები :

პირველ რიგში შევარჩიოთ მწიფე და   წითელი პამიდორი.სასურველია, პამიდორი არ იყოს ძალიან წვნიანი.

ვაშლი,პამიდორი,ტკბილი წითელი წიწაკა გავჭრათ 4 ნაწილად,ჩავყაროთ ალუმინის ქვაბში ,დავუმატოთ შაქარი,წიწაკა,ბაჰარი და წამოვადუღოთ.როგორც კი წამოდუღდება,ცეცხლს დავუწიოთ და 1,5 სთ.  დავხარშოთ .

ნიორი შევახვიოთ მარლაში და ჩავახარშოთ კეჩუბში.ნიორთან ერთად შეგვიძლია,მარლაში გამოვკრათ მიხაკის მარცვლები და ბაჰარი.

დროდადრო ვურიოთ,რომ არ მიიწვას ქვაბის ძირზე. მზა მასას დავაყაროთ სუნელები და გავაგრილოთ.

კეტჩუბი გავატაროთ საცერში,დავუმატოთ ძმარი ,ჩავასხათ მშრალ ქილებში,მოვხუფოთ და შევინახოთ გრილ ადგილას.

თუ პომიდვრის საწებელი ვაშლით თხელი გამოგვივიდა,მაშინ 4 ს.კ.სახამებელი გავხსნათ გაგრილებულ კეჩუბში,ჩავამატოთ მთლიან მასას და წამოვადუღოთ.

ზოგიერთი რეცეპტით კეტჩუბს ,პომიდვრის საწებელს ნიორს არ უმატებენ.თუ თქვენ ასეთი კეტჩუბი მოგწონთ,შეგიძლიათ ნივრის კბილები არ  ჩაახარშოთ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here