222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222
5/5

მწყემსის ბრაწულა თაშმიჯაბით – თანამედროვე სვანური სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

შერეული ფარში 1 კგ

ბარდა 100 გრ

კაპერსი 20 გრ

სიმინდის მარინადი 50 გრ

ლუდი 100 მლ

წითელი ბულგარულ;ი 1 ცალი

ხახვი 1/2 თავი

მწვანე ხახვი 1/2 კონა

პილპილი 2 გრ

დარიჩინი 2 გრ

სვანური მარილი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

თაშმიჯაბი:

კარტოფილი 3 ცალი

ჭყინტი ყველი 300 გრ

 

მომზადების წესები:

კარტოფილი კარგად გავრეცხოთ და მუნდირით მოვხარშოთ.

ყველი გავხეხოთ.

მოხარშული კარტოფილი გავფცქვნათ,ჩავდოთ სქელძირიან ქვაბში და ჩავჭყლიტოთ.

ქვაბი შემოვდგათ ცეცხლზე,კარტოფილი შევათბოთ,დავაყაროთ გახეხილი ჭყინტი ყველი, მოვაყაროთ მარილი და შევაზილოთ ერთმანეთს.

 

თავდაპირველად მოვამზადოთ თაშმიჯაბი.

შერეულ ფარშს( საქონლის და ღორის ხორცი) დავუმატოთ,ბარდა,კაპერსი,უხეშად დაჭილი  სიმინდის მარინადი,კუბებად დაჭრილი ბულგარული,ხახვი,მწვანე ხახვი და შევაზავოთ სუნელებით.

ბოლოს დავუმატოთ ლუდი და კარგად მოვურიოთ.

საცხობ ფორმაში პირველ ფენად თანაბრად გადავანაწილოთ შეკაზმული ფარში და ზემოდან  მეორე ფენად მოვათავსოთ თაშმიჯაბი.

ვაცხობთ 170 გრადუსზე 40 წუთი.

 

 

წყარო: გურმანია  26 აპრილი 2015 წელი

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here