ინგრედიენტები:
1 კგ მჭადის ფქვილი
1 კგ სულგუნი.
4 კვერცხის გული ან 2 კვერცხი
3-4 ს.კოვზი ზეთი
ბორჯომი მოსაზელად
ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესები:
მჭადის ფქვილს დავუმატოთ გახეხილი ყველი,კვერცხის გული,ზეთი,
ბორჯომი(იმდენი,რომ გამოვიდეს საშუალო სიმაგრის მასა) და მოვზილოთ.
მიღებული მასა გავყოთ სასურველი ზომის გუნდებად,მივცეთ მჭადის ფორმა
და გამოვაცხოთ ზეთიან ტაფაში დაბალ ტემპერატურაზე ორივე მხრიდან.
მე-2 ვერსია
შეგვიძლია ჭვიშტარი ყველის ნაჭრებითაც მოვამზადოთ.ცომის ერთ ფენაზე დავდოთ ყველის ნაჭერი,ზემოდან მეორე ცომის გუნდა დავადოთ,მივცეთ სასურველი ფორმა და გავოვაცხოთ.
რჩევა:
ჭვიშტარი ძალიან გემრიელი გამოდის შებოლილი სულგუნით.
0