ინგრედიენტები:
300 გრ.ფქვილი
250 გრ.მარგარინი
100 მლ.წყალი
2 გრ.მარილი
შიგთავსი:
150 გრ.საქონლის რბილი ხორცი
100 მლ ნაღები
2 კვერცხი
2 წითელი ბულგარული
1 მწვანე ბულგარული
1 სტაფილო
1 კონა მწვანე ხახვი
1 ცალი მწვანე წიწაკა
1 თავი ხახვი
1 კონა ქინძი
სვანური მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები:
ფქვილში ავზილოთ მარგარინი და ხელის თითებით ავაფხვიეროთ.
ნარევს დავუმატოთ ცივი წყალი,მარილი და მოვზილოთ ცომი.
ცომი დავასვენოთ 30 წუთი მაცივარში და მანამდე მოვამზადოთ შიგთავსი ქიშისათვის.
წითელი,მწვანე ბულგარული , ,სტაფილო ( დავანაწევროთ ისე,რომ ბულგარულს გაუტოლდეს),
მწვანე ხახვის ღეროები,ნახ.ხახვი,ქინძი ,მწვანე წიწაკა დავჭრათ.
ხორცს მოვაშოროთ ცხიმიანი ნაწილები ,ძარღვები და დავჭრათ რბილი ნაწილი .
ბოსტნეული, მწვანილები და ხორცი ერთმანეთში შევურიოთ.დავასხათ ცალკე ერთმანეთში
ათქვეფილი კვერცხი ნაღებთან ერთად.მოვაყაროთ სვანური მარილი.
შიგთავსი გამოდის თხელი,მაგრამ გამოცხობისას კვერცხი შეკრავს მასას.
ტარტის ფორმაში ჩავაფინოთ გაბრტყელებული ცომი.
ფორმაში ცომი გვარდებზე ბოლომდე ამოვიყვანოთ.ცომის ძირი ჩანგლით დავჩხვლიტოთ.
ჩავასხათ ჩვენი მომზადებული შიგთავსი და 170 გრადუსზე გამოვაცხოთ 40 წუთი.
წყარო: იუთუბი,გურმანია 25 აპრილი 2015