5/5

როგორ მოვამზადოთ ნუტელა სახლის პირობებში

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

2 ს.კ. კაკაოს ფხვნილი

100 გრ.შოკოლადის ფილა

ნახ.ჭიქა შაქრის პუდრა

ნახ. ჭიქა ან 100 მლ ჭიქა რძე

3 ს.კოვზი რძის ფხვნილი

125 გრ ნაღების კარაქი

100 გრ.თხილი ან ნუში  სურვილისამებრ

შაქრიანი ვანილის 1 შეკვრა

 

თხილი მოვხალოთ,გავაციოთ,ქერქი მოვაცილოთ და დავაბლენდეროთ.თხილი ზეთს გამოიღებს და მივიღებთ ფაფის მსგავს  ცხიმიან მასას.

მშრალი ინგრედიენტები ჯერ ერთმანეთში შევურიოთ და შემდეგ გავხსნათ რძეში.

სქელძირიან ქვაბში  რძიანი   მასა ჩავასხათ  და შემოვდგათ ცეცხლზე.

როცა შოკოლადის ნარევი კარგად გათბება, ჩავყაროთ დატეხილი შოკოლადის  ფილა ,ჩავასხათ თხილის ფაფა და მივიყვანოთ ადუღებამდე.ვიყოთ ყურადრებით,რომ არ ადუღდეს.თან განუწყვეტლივ უნდა ვურიოთ.მასა არავითარ შემთხვევაში არ უნდა ადუღდეს.

შემდეგ შევურიოთ კარაქი,როგორც კი ნუტელა არაჟნის კონსისტენციის გახდება(შესქელდება) ,ცეცხლიდან გადმოვდგათ,გადავიტანოთ ჩვენთვის სასურველ მინის ქილაში , გავაციოთ,შევდოთ მაცივარში 24 საათი.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here