ინგრედიენტები:
250 გრ ქათმის ფილე
50 მლ ზეთი
2 გრ მარილი
2 გრ პაპრიკა
შინდის დრესინგი:
180 გრ.შინდის ჯემი
10 მლ. ზეითუნის ზეთი
60 მლ. თეთრი მშრალი ღვინო
2 კბ.ნიორი
2 გრ ოხრახურსი
1 გრ როზმარინი
მწვანე სალათა
1/2 კონა ისპანახი
1/2 კონა სალათის ფურცლები
4 ცალი პამიდორი
80 გრ.მწვანე და შავი ზეთის ხილი
30 მლ. ზეითუნის ზეთი
5 გრ.მწვანე ხახვი
მომზადების წესები:
ქათმის ფილეს ორივე მხრიდან მოვაყაროთ მარილი,პაპრიკა .
ტაფა გავახუროთ,ზეთი დავასხათ და ქათმის ფილე შევწვათ ორივე მხრიდან.
მოვამზდოთ შინდის დრესინგი:
ღრმა ტაფაში დაჭრილი ნიორი მოვშუშოთ ზეთში,დავასხათ შინდის ჯემი,დავუმატოთ როზმარინი,წამოვადუღოთ.
როგორც კი წამოდუღდება დავასხათ ღვინო და დაველოდოთ ალკოჰოლის აორთქლებას.
დრესინგი შესქელდება და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახურში.
მოვამზადოთ მწვანე სალათა:
სალათისა და ისპანახის ფურცლები დავფლითოთ,მოვასხათ ბალზამიკო და ზეითუნის ზეთი, მოვაყაროთ ზეთის ხილი,დაჭრილი მწვანე ხახვის ღეროები და კარგად ამოვურიოთ.
სერვირება:
ღრმა თეფშზე გადავიტანოთ მწვანე სალათი,ზემოდან დავდოთ შემწვარი და ნაჭრებად დაჭრილი ქათმის ფილე.
ხორცს მოვასხათ შინდის დრესინგი და ირგვლივ მოვაწყოთ შუაზე გაჭრილი პამიდორი ჩერი
წყარო:იუთუბი,გადაცემა გურმანია,2015 წელი 16 მაისი.