ინგრედიენტები :
კარაქი 50 გრ
ზეთი 100 მლ
ხვანჭკარა 750 მლ
ფქვილი 1 ს.კ
წყალი 50 მლ
ხახვი 1 ცალი
ნიორი 2 კბილი
სტაფილო 1 ცალი
სოკო 200 გრ
ქინძი 10 გრ
ოხრახურში 10 გრ
შავი პილპილი,მარილი,პაპრიკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
შევკაზმოთ ქათამი პაპრიკა,მარილითა და პილპილით.მოვაყაროთ ფქვილი და შევწვათ ბევრ ზეთში.
ხახვი,ნიორი,სოკო,სტაფილო დავჭრათ უხეშად.
ძაფით შევკრათ მწვანილის კონა.
ღრმა ტაფაში გავადნოთ კარაქი.მასში ხახვი,ნიორი,სტაფილო,სოკო ერთდოულად მოვთუშოთ,დავასხათ ხვანჭკარა,ჩავდოთ მწვანილის კონა და წამოვადუღოთ.
როგორც კი წამოდუღდება ,სოუსიდან მწვანილის კონა ამოვიღოთ ,შევასქელოთ წყალში გახნილი ფქვილით ,მოვაყაროთ მარილი ,პილპილი,პაპრიკა.
ცხელი შემწვარი ქათამი გადაგვაქვს სოუსში და ვაჩერებთ 10-15 წუთი.
ამის შემდეგ ვაკეთებთ სერვირებას.
წყარო:იუთუბი,გურმანია,2 მაისი 2015 წელი