unnamed (3)
5/5

მთელ-მთელი ატმის მურაბა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ ატამი

1 ს.კოვზი სოდა

1 ლიტრი წყალი

1 კგ შაქარი

მომზადების წესები :

ატამი გავრეცხოთ,ხის ჩხირით ან ჩანგლით დავჩხვლიტოთ და ჩავყაროთ სოდიან წყალში( 3 ლიტრა წყალში გავხსნათ 1 ს.კოვზი სოდა).გავაჩეროთ დაახლოებით 30 წუთი.

ატმები ამოვიღოთ წყლიდან და გადავავლოთ წყალი.

მოვადუღოთ სიროფი  და ცხელშივე  ატმები ფრთხილად ჩავალაგოთ .სიროფი ატმებთან ერთად 10 -15 წუთი ვადუღოთ.

დუღილის დროს სწრაფად მოვხადოთ ქაფი და ცეცხლი გამოვრთოთ .მურაბა გავაციოთ 5-6 საათი.

შემდეგ ატმის მურაბა კიდევ 10-15 წუთი ვადუღოთ და ისევ გავაციოთ.

ასეთივე წესით ატამს კიდევ მოვადუღებთ 2-ჯერ.

ბოლოს ატმის მურაბა ცხელ-ცხელი ჩავასხათ მშრალ ქილებში და მოვხუფოთ.

რჩევა :

შესაძლებელია ატამი გავფცქვნათ და  მურაბა ისე მოვადუღოთ .მაშინ სოდიან წყალში არ ჩავალაგოთ ატმები.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here