??????????????????????????????????????????????????????????
5/5

თეთრი ბლის მურაბა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

3 კგ ბალი

3 ჭიქა წყალი

3 კგ.შაქარი

1 ლიმონი

3 შეკვრა შაქრიანი ვანილი

250  გრ.ნიგოზი ან თხილი  სურვილისამებრ

 

მომზადების წესები:

ბალი გავრეცხოთ,მოვაცალოთ ყუნწები და დავკურკოთ. თუ სურვილი გვაქვს ბლებში კურკების ნაცვლად ჩადოთ დაჭრილი ნიგოზი  ან თხილი

მინანქრის დიდ თასში ჩავასხათ წყალი,ჩავყაროთ შაქარი,მოვადუღოთ სიროფი.

ცხელ სიროფში ჩავყაროთ თეთრი ბალი და ვადუღოთ 5 წუთი.ცეცხლი გამოვრთოთ და კარგად გავაციოთ.

ასეთივე პროცედურა ჩავატაროთ კიდევ 4-5 ჯერ.პროცედურებს შორის შუალედი უნდა იყოს 4-5 საათი.

დროდადრო წარმოქმნილი ქაფი მოვხადოთ.

ბოლო დუღილის დროს დავუმატოთ ლიმონის ცედრა,ლიმონის წვენი ან ჩავახარშოთ 1 ცალი ლიმონი(ლიმონს კურკები გამოვუღოთ).

მზა მურაბაში ჩავყაროთ ვანილი,კარგად მოვურიოთ .

თეთრი ბლის მურაბა ცხელი ჩავასხათ ქილებში და მოვხუფოთ.

 

 

 

4+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here