ინგრედიენტები :
1 კგ. ძალიან მწიფე ქლიავი
0,5 მლ.არაყი
200 გრ.შაქარი
1 ფორთოხალი
მომზადების წესები :
1 ფორთოხლისგან მოვამზადოთ ცედრა,მოვაშოროთ თეთრი ქერქი და დავჭრათ კუბებად.
ქლიავი არ ირეცხება. ქლიავს გარედან აქვს თეთრი ფერის ნადები,რომელიც ხელს უწყობს დუღილის პროცესს.
გაურეცხავ ქლიავებს გამოვაცალოთ კურკები,დავჭყლიტოთ და ჩავდოთ 2ლიტრიან ქილაში დავუმატოთ შაქარი და ფორთოხალი,დავახუროთ პლასტმასის სახურავი,შევანჯღრიოთ,შევინახოთ 5 დღე გრილ ადგილას.
5 დღის შემდეგ მარლაში გავწუროთ, გამოვა 300 მლ.სითხე. ნაყენს შევურიოთ ფორთოხლის ცედრა,დავასხათ არაყი და 24 საათი შევინახოთ ბნელ,გრილ ადგილას.
0