xashlama
5/5

ხაშლამა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

საქონლის ხორცი 2 კგ(გულ-მკერდის ნაწილი)

ხახვი 100 გრ

სტაფილო 1 ც

დაფნის ფოთოლი 3 ც

ნიახური 100 გრ

ბაჰარი 15 გრ

ნიორი 50 გრ

მარილი გემოვნებით

 

მომზადების წესები:

1.გარეცხილი საქონლის ხორცი დავჭრათ ნეკნებიანად  და ჩავყაროთ იმხელა ქვაბში,რომ ხორცით ნახევრამდე შეივსოს.

2.ქვაბი შევავსოთ წყლით.დავუმატოთ ოთხად გაჭრილი ხახვის თავი,სტაფილო,დაფნის ფოთოლი,ნიახური,ბაჰარი.

3.ეს ყველაფერი ერთად ავადუღოთ,სანამ ხორცი არ მოიხარშება.დროდადრო ნახარშს ქაფი მოვხადოთ.

4 მოხარშული ხორცი ქაფქირით ამოვიღოთ  და სუფრაზე მიტანისას მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახურში.

შეგვიძლია ხაშლამის წვენი ჩვენი გემოვნებით შევკაზმოთ მარილითა და ნივრით.

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here