ინგრდიენტები ;
3 კგ.ქლიავი
1,5 კგ. შაქარი
0,5 შეკვრა ვანილი
მომზადების წესები :
ქლიავი გავრეცხოთ და დავწროტოთ თუშფალანგზე.
დაწრეტილ ქლიავს გამოვუღოთ კურკები,გავატაროთ ხორცსაკეპში,დავაყაროთ შაქარი და ალუმინის ქვაბში ვადუღოთ დაბალ ცეცხლზე საათნახევარი.ქვაბს თავსახური არ დავახუროთ და პერიოდულად ვურიოთ ხის კოვზით.ბოლოს დავუმატოთ ვანილი.ამ წესით მომზადებული ქლიავის ჯემი გამოდის საკმაოდ სქელი
ქლიავის ჯემი ცხელ-ცხელი ჩავასხათ სტერილურ ქილებში და მოვხუფოთ.
0