ინგრედიენტები :
200 გრ ღორის გულ-ღვიძლი
50 გრ.კალმახი სოკო
150 გრ.ბეკონი
1 ხახვი
მარილი,პილპილი გემოვნებით
ბადექონი
სერვირება :
კახური შოთი
ხახვი
მომზადების წესები :
გულ-ღვიძლი დავჭრათ სქელ ნაჭრებად შამფურზე ასაგებად.
2 . მსხვილ ნაჭრებად დავჭრათ ხახვი,კალმახა სოკო.
3. შამფურის მთელ სიგრძეზე თანმიმდევრობით წამოვაგოთ ღვიძლი ,ხახვი,გული,სოკო და ა,შ.მოვაყაროთ მარილი.
4. ბეკონის ნაჭრები ერთმანეთზე დავალაგოთ,მოვათავსოთ კიდეზე შამფური და ბოლოდან დავიწყოთ გადახვევა.შამფური მთელ სიგრძეზე ბეკონში შევახვიოთ.
5. ბეკონში შეხვეული მწვადი გადავახვიოთ ბადექონში.
6. ჯიგრის(ღორის გულ-ღვიძლის) მწვადი შევწვათ მაყალზე, ხშირად ვატრიალოთ,რომ ბადექონი არ დაიწვას.
7. ბეკონი და ბადექონი გამოუშვებს ცხიმს,რომელიც მთლიანად ჩავა მწვადში.
8 . კახური ლავაში ჩავჭრათ,მოვათავსოთ შიგნით მწვადი,მოვაყაროთ რგოლებად დაჭრილი ხახვი.
წყარო:იუთუბი,გადაცემა გურმანია 2015 წ.