ინგრედიენტები :
1 კგ ცხვრის და საქონლის დაკეპილი ხორცი
50 გრ.ბრინჯი
1 კონა ქინძი
2-3 თავი ხახვი
1 ღერი მწვანე ნიორი
100 გრ.ფქვილი
2 კვერცხი
ხაშლამის ნახარში
100 გრ.ცხვრის დუმა
100 გრ.ხახვი
50 გრ.ტომატი
2 მწვანე წიწაკა
ბაჰარი,ძირა ,პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადების წესები :
ხორცი დავკეპოთ და ფარში შევაზავოთ სუნელებით, ნიორით,მწვანილითა და მარილით.დავუმატოთ კვერცხი და ნახევრად მოხარშული ბრინჯი.
ხაშლამის ნახარშს მოვხადოთ ცხიმი და მასში მოვთუშოთ ხახვი,შემდეგ ჩავამატოთ ტომატ -პასტა.
ფარშისაგან დავამზადოთ ბურთები.შემდეგ ისინი ამოვსვაროთ ფქვილში და მოვხარშოთ ბულიონში.
ცხელ ბულიონში ჩავამატოთ ტომატთან ერთად შემწვარი ხახვი . წვენს დავუმატოთ ბაჰარი,ძირა,მარილი და დაჭრილი ქინძი,მწვანე წიწაკა,წამოვადუღოთ და ცეცხლიდან გადმოვდგათ.
2+