ინგრედიენტები:
500 გრ სულგუნი
300 გრ.იმერული ყველი
ინგრედიენტები ცომისათვის:
450 გრ.ფქვილი
1 კვერცხი
1 კვერცხის გული
150 მლ.წყალი
100 მლ.რძე
11 გრ.საფუარი
30 გრ. კარაქი ან მარგარინი
11 გრ.შაქარი
11 გრ.მარილი
1 ს.კოვზი არაჟანი
მცენარეული ზეთი.
მომზადების წესები :
საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში შაქართან ერთად. დაველოდოთ მასის აქაფებას.
თასში ჩავყაროთ ფქვილი,მარილი.დავასხათ რძე,საფუარიანი წყალი,დავუმატოთ კვერცხი,კარაქი და მოვზილოთ.
ცომს ზეთი გადავუსვათ.
თასს გადავაფაროთ ტილო და ცომი 1-2 საათი გავაჩეროთ.
ცომი გავყოთ 3 ნაწილად.
შიგთავსის მომზადება ;
სულგუნი,იმერული ყველი გავხეხოთ და ერთმანეთს შევურიოთ.
თითოეული ხაჭაპურისათვის ყველის 120 -150 გრამიანი გუნდები მოვამზადოთ.დარჩენილი ყველი კი გავყოთ 3 ნაწილად.
ცომის გუნდა საგლინავით მრგვლად გავაბრტყელოთ.შუაგულში ჩავუდოთ ყველის გუნდა,თავი მოვუკრათ და ისევ გავაბრტყელოთ.
არაჟანი და კვერცხის გული ერთმანეთში ავურიოთ.ზემოდან წავუსვათ ხაჭაპურს,მოვაყაროთ ყველი და გამოვაცხოთ 250 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.