ac60ac3e6a3696c696a9030055e7499f
5/5

კუპატი თბილისურად – თანამედროვე ქართული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 ცალი ნაწლავი

100 გრ.მდნარი კარაქი

2 ცალი წითელი ხახვი

100 მლ.ბროწეულის წვენი  და 1 ცალი საშუალო ზომის ბროწეულის მარცვლები

50 გრ.ქინძი

700 გრ.ღორის ხორცი

700 გრ.ძროხის ხორცი

100 გრ. ღორის ქონი

3 კბილი ნიორი

50 მლ წითელი მშრალი ღვინო

2 ს.კოვზი კოწახურის მარცვლები

დანის წვერით დაფქული მუსკატის კაკალი

მწიკვი დარიჩინი

მწიკვი მიხაკი

მარილი და დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით

 

ხორცსაკეპში (გამოვიყენოთ მსხვილი ბადე) გავატაროთ ხორცი,ქონი,ნიორი ,ხახვი,ქინძი .

ფარში შევაზავოთ სუნელებით მარილითა და წიწაკით. ხორცის ფარშს დავუმატოთ ღვინო ,ბროწეულის წვენი.

ნაწლავები კარგად გვარეცხოთ. იგი   გარეთა და შიგნითა მხრიდან ამოვსვაროთ  ჯერ მარილში ამოვსვაროთ,შემდეგ  მჭადის ფქვილში და კარგად გავრეცხოთ.ნაწლავი დავჭრათ  პატარა ნაჭრებად.

ნაწნავების ერთი ბოლო გავკვანძოთ,მეორე ბოლო წამოვაგოთ განიერძირიან ძაბრზე(ან სპეციალურ დანადგარზე.შესაძლებელია, გამოვიყენოთ ასევე,გადაჭრილი პოლიეთილენის ბოთლის თავი) და ამოვავსოთ მომზადებული ფარშით.შემდეგ ეს ბოლოც გავკვანძოთ.

მომზადებული კუპატები მდუღარე წყალში ჩავუშვათ და იქვე ამოვიღოთ.ასე ვიქცევით იმიტომ,რომ ნაწლავის შიგნით ცარიელი სივრცე შეივსოს.

კუპატი შევწვათ კარაქში და გავაფორმოთ ბროწეულის მარცვლებით,დაჭრილი ხახვითა და მწვანილით.

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here