ინგრედიენტები :
1,5 კგ ქლიავი
ნახ.ლიტრა ძმარი
1 ჭიქა წყალი
2 ჩ.ჭიქა შაქარი
1 ჩ.კოვზი მარილი
1 ჩ.კოვზი დარიჩინი
5-6 ცალი მიხაკის ბუტკო
1-2 ცალი დაფნის ფოთოლი
2 ბაჰარი
2 შავი პილპილის მარცვალი
მომზადების წესები :
1 ლიტრიან ქილებში ჩავყაროთ გარეცხილი ქლიავი.ქლიავი უნდა იყოს ცოტა მკვახე.
ქვაბში ჩავყარო შაქარი,ბაჰარი,მარილი,პილპილი,დაფნის ფოთოლი,მიხაკი,დარიჩინი,დავასხათ წყალი,ძმარი და მოვადუღოთ მარინადი.
ქლიავს დავასხათ მოდუღებული მარინადი ბოლომდე,გავაპიპინოთ,თითქმის უნდა გადმოდიოდეს,დავახუროთ თავსახური და 5 წუთი გავუკეთოთ სტერილიზაცია.
1+