Без названия (64)
5/5

ფრანგული კლაფუტი ქლიავით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

250 გრ.ქლიავი

60 გრ.ფქვილი

200 მლ.რძე

120 გრ.შაქარი

2 გრ.მარილი

4 კვერცხი ( 4კვერცხის გული და 2 კვერცხის ცილა)

10 გრ.შაქრის პუდრა

50 გრ.ნაღების კარაქი

 

მომზადების წესები :

2 კვერცხის ცილა  კი ავთქვიფოთ მიქსერით.

4 კვერცხის გული ავთქვიფოთ  შაქართან ერთად.დავუმატოთ ფქვილი,რძე და ოთახის ტემპერატურაზე დამდნარი კარაქი.მიღებულ მასას  ხის კოვზით ან ნიჩბით შევურევთ ამოყვანილ კვერცხის ცილას.

ქლიავი გავრეცხოთ,კურკები გამოვაცალოთ და ლებნები 3 ნაწილად სიგრძეზე დავჭრათ.

ფორმას წავუსვათ კარაქი ძირზე და გვერდებზე.ძირზე მოვაყაროთ შაქრის ფხვნილი,ჩავალაგოთ ქლიავის ნაჭრები,დავასხათ თხევადი ცომი .ფორმას გადავაფაროთ ფოლგა.ფოლგა შუაში ჩავჭრათ,რომ ორთქლი ამოვიდეს.

პირველი 20 წუთი ვაცხობთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 გრადუსზე,შემდეგ ფოლგას მოვაშორებთ და ტემპერატურას დავწევთ 170-180 გრადუსზე და ცხობას გავაგრძელებთ კიდევ 5-10 წუთი.

ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here