Без названия
5/5

ლიმონის ნამცხვარი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ფქვილი – 500 გრ.

გამაფხვიერებელი -1,5 ჩ.კოვზი

კვერცხი – 2 ცალი

არაჟანი -200 გრ.

ნაღების კარაქი – 100 გრ.

შაქარი – 150 გრ.

მწიკვი მარილი

 

მომზადების წესები :

კვერცხი და შაქარი მიქსერით ავთქვიფოთ გათეთრებამდე.შევათქვიფოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი,შემდეგ კი არაჟანი.თხევად მასას დავუმატოთ ფქვილი,რომელსიც შერეული გვაქვს შერეული გამაფხვიერებელი და მარილი. ცომი მოვზილოთ ხელით.მივიღებთ წებოვან ცომს.ცომი.რომ ხელზე არ მიგვეწებოს,წავისვათ ზეთი.

ცომი გავყოთ 2 ნაწილად,შევახვიოთ პლასტიკში და შევდოთ მაცივარში 30 წუთი ან 10 წუთი საყინულეში.

ცომის ერთი  ნაწილი პერგამენტის ქაღალდზე გავაბრტყელოთ,დავსეროთ ჩვენთვის სასურველი  ზომის ოთხკუთხედ  ნაჭრებად ( ჩამონაჭრევები არ გადავყაროთ),დავაფაროთ  მეორე პერგამენტის ქაღალდი,რომ ზემოდან არ დაგვეწვას და  200 გრადუსზე გამოვაცხოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში.ცომის ნაჭრებს ცხობისას ძირი რომ არ დაეწვას,ღუმელში შევდოთ თასი,რომლის ძირზეც მარილს დავყრით.

ასევე გავაბრტყელოთ ცომის მეორე ნახევარი და დავჭრათ  იგივე ზომის ოთხკუთხედ ნაჭრებად ,რაც პირველ შემთხვევაში.ორცხობილებს ვაცხობთ იგივე წესით.ამ პროპორციებით  სულ  20 ნაჭერი ორცხობილა გამოდის.

 

მოხარშული ცილოვანი კრემი ანუ იტალიური მირენგა

4 კვერცხის ცილა

200 გრ.შაქარი

100 მლ.წყალი

1ჩ.კოვზი ლიმონის წვენი და

2 ს.კოვზი ლიმონის წვენი

 

100 მლ.წყალი ჩავასხათ ალუმინის ქვაბში,ჩავყაროთ ცენტრში შაქარი,ამით ავიცილებთ  შაქრის დაკრისტალებას.ხელი არ ვახლოთ და მაღალ ცეცხლზე მოვადუღოთ სიროფი,სანამ შაქარი არ გადნება.

ცივ წყალში ჩავაწვეთოთ სიროფის წვეთები,თუ წარმოიქმნა თეთრი ფერის რბილი ბურთულები,სიროფი მზადაა.

ამის შემდეგ სიროფში ჩავაწვეტოთ 2 ს.კოვზი ლიმონის წვენი იმისათვის, რომ მივიღოთ მკვეთრად გამოხატული არომატი.

კვერცხის ცილას დავუმატოთ ლიმონის წვენი და ავთქვიფოთ მყარ პიკამდე.მიქსერით თქვეფა არ შევაჩეროთ და წვრილი ჭავლით ჩავასხათ ლიმონის სიროფი.მირენგა ვთქვიფოთ გაცივებამდე ყინულის აბაზანაზე.მოხარშულ ცილოვან კრემს გადავაფაროთ პლასტიკი და შევდოთ მაცივარში.

 

ლიმონის კრემი :

4 კვერცხის გული

380 გრ.შაქარი

2 დიდი ზომის ლიმონი

200 გრ.კარაქი

 

2 ცალი ლიმონიდან მოვამზადოთ ცედრა და გამოვწუროთ წვენი.ჩავყაროთ შაქარი და მოვადუღოთ.

4 კვერცხის გულისა და 200 გრ.შაქრისაგან მოვამზადოთ გოგლიმოგლი.

გოგლიმოგლში ჩავასხათ ლიმონის სიროფი ,შემოვდგათ ცეცხლზე და შესქელებამდე განუწყვეტლივ ვურიოთ.

ლიმონის კრემი გავატაროთ საცერში და ცხელშივე ჩავდოთ კარაქი.კარგად მოვურიოთ.კრემის  ზედაპირზე

მოვათავსოთ საკვების შესაფუთი პარკი,რომ არ წარმოიქმნას ქერქი და შევდოთ მაცივარში გასაციებლად.

 

ავაწყოთ ტორტი სურათის მიხედვით.

გამომცხარი პირველი  ფირფიტა  დანით დავჭრათ 10 ნაწილად და ორცხობილები შევაერთოდ ისე,როგორც ერთი მთლიანი.

ზემოდან წავუსვათ ჯერ ლიმონის კრემი და შემდეგ სქლად დავდოთ და გადავანაწილოთ  მირენგას ნახევარი.

დავალაგოთ ორცხობილები.წავუსვათ ისევ კრემი და  დარჩენილი მირენგა .მოვაყაროთ ნაფჩხვენები.

ნამცხვარს შევხედოთ  გვერდითა მხრიდან და ისე დავჭრათ 10 ნაჭრად კულინარიული ძაფის გამოყენებით.ამ შემთხვევაში დანა არ გამოიყენება.

 

წყარო: იუთუბი ,Все буде смачно.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here