photo
5/5

თევზი ქინძმარში – ქართული ტრადიციული კერძი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ..ლოქო ან თეთრი ორაგული

დაფნის ფოთოლი

20 გრ.კამა

2-3 ცალი ბაჰარი

1 კბილი ნიორი, თუ სურვილი გვაქვს.

100 მლ ძმარი

2 კონა,დაახლოებით 300 გრ.ქინძი

800 მლ -1 ლიტრა წყალი

მარილი

მომზადების წესები :

ღრმა ტაფაში გავაცხელოთ წყალი . შიგნით მოვათავსოთ დაფნის ფოთოლი,მარილი, კამა.

თევზი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. ლოქო  ტაფაში ჩავაწყოთ მოსახარშად.

თევზის ნახარში გავატაროთ საცერში.

ქინძი და ნიორი ერთად გავატაროთ. ნიორი შეგვიძლია კერძს არ დავუმატოთ.

ქინძი შეგვიძლია  არ გავატაროთ და წვრილად დავჭრათ.

სოუსის მოსამზადებლად  გატრებულ ქინძს მარილი და წიწაკა მოვაყაროთ,მოვასხათ ძმარი ,დავასხათ  ნახარში და მოვურიოთ.

ლოქო ჩავაწყოთ მომზადებულ  ქინძმარში ,3-4 საათი გავაჩეროთ და შემდეგ მივირთვათ.

 

 

 

 

2+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here