ინგრედიენტები:
500 გრ.ფქვილი
250 გრ.კარაქი ან მარგარინი
440 გრ.შაქარი
4 კვერცხი
250 მლ.რძე
ვანილი
ნახ. ჩ. კოვზი სოდა
3 ს.კოვზი კაკაო
2 ს კოვზი შაქარი
მომზადების წესები :
ფორმას წავუსვათ ზეთი და მოვაყაროთ ფქვილი.
მშრალი ინგრედიენტები ერთმანეთში შევურიოთ.
კარაქი შაქართან ერთად მიქსერით ავთქვიფოთ, ცალობით შევათქვიფოთ კვერცხი. დავამატოთ ჯერ რძე,შემდეგ ფქვილი, მოვზილოთ თხელი ცომი.
ცომი გავყოთ 2 ნაწილად.
1 ნაწილს დავუმატოთ 3 ს.კოვზი კაკაო და 2.ს.კოვზი შაქარი.
პირველად ყავისფერი კექსი 170 გრადუსზე 45 წუთი გამოვაცხოთ.
კექსი დავჭრათ თხელ ფირფიტებად და თითოეულიდან ამოვჭრათ ორცხობილის ფორმებით ბაჭიები.
ბისკვიტის ბაჭიები ჩავაწყოთ ფორმაში მჭიდროდ ,როგორც ეს ქვემოთ მოცემულ ვიდეოზე ჩანს, დავასხათ თეთრი ცომი და 170 გრადუსზე 45 წუთი გამოვაცხოთ.
0