ინგრედიენტები:
2 კგ.ბატკნის ან ხბოს ხორცი
4-5 კონა ტარხუნა
3-4 პიტნის ტოტი (სურვილისამებრ)
3 კონა მწვანე ხახვი
2 კონა ქინძი
ნახ. ჭიქა წყალი
1 ჭიქა თეთრი ღვინო ( რქაწითელი)
მარილი გემოვნებით
10 ცალი ტყემალი ან 1 ჭიქა ალუჩა
2 ცალი მწვანე წიწაკა
მომზადების წესები :
ბატკნის ხორცი დავჭრათ .
მწვანილები ,მწვანე ხახვი წვრილად დავჭრათ და ერთმანეთში შევურიოთ.
ქვაბში ჩავასხათ წყალი ( ძირზე ხორცი რომ არ მიიწვას) და ხორცი მწვანილთან ერთად ფენა-ფენა ჩავაწყოთ.ფენებს შორის მოვაყაროთ მარილი,წიწაკა .ზემოდან მოვასხათ ღვინო.ქვაბს თავი დავახუროთ და წამოდუღებისთანავე ცეცხლს დავუწიოთ. ხორცი ნახევარზე მეტად რომ მოიხარშება ,დავაყაროთ ტყემალი.
როცა კერძი მზად იქნება,ხის კოვზით მთელი მასა ჩავკეპოთ,ცეცხლს დავუწიოთ და კიდევ რამდენივე წუთი ვადუღოთ.
2+