kuchmachi1-1-e1531467890639
5/5

კუჭმაჭი ნიგვზით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ ღორის გულ-ღვიძლი( საქონლის ან ფრინველის გულ-ღვიძლი)

250-300 გრ.ნიგოზი

1 თავი ხახვი

2-3 კბილი ნიორი

1 ჩ.კოვზი ქონდარი

1 ბროწეული

1 ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავილი

2 ჩ.კ. უცხო სუნელი

1 ჩ.კ.ხმელი ქინძი

მარილი და დაფქული წითელი წიწაკა

ძმარი

მომზადების წესები :

გულ-ღვიძლი მოვხარშოთ,მოვაყაროთ მარილი,გავაცივოთ და დავჭრათ.

ხახვი ძალიან თხლად,წვრილად  დავჭრათ.

გატარებულ ნიგოზს შევურიოთ დანაყული  ნიორი, მარილი, სუნელები, წიწაკა.ნაზავს დავუმატოთ ხახვი, დავასხათ ძმარი(შეგიძლიათ არ დაუმატოთ არც  ხახვი და არც ძმარი), ცოტა გადადუღებული თბილი წყალი,იმ რაოდენობით, რომ მივიღოთ სქელი ნაზავი და კარგად მოვზილოთ.გავაჩეროთ 15- 20 წუთი.

გულ-ღვიძლში  ( ჯიგარი )ავურიოთ მომზადებული საკმაზი ,ბროწეულის მარცვლები.გემოვნებით დავუმატოთ მარილი და წიწაკა.

 

 

 

:

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here