Без названия (28)
5/5

ნიგვზიანი ხარჩო შეფ-მზარეულის ნინო წენგუაშვილის რეცეპტით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ძროხის ან ღორის ხორცი 1 კგ.

3-4 თავი ხახვი

150-200 გრ ნიგოზი

4-5 კბილი ნიორი

1 ს.კოვზი მჭადის ფქვილი

1 ჩ.კ უცხო სუნელი

1 ჩ.კ ხმელი ქინძი

1 ჩ.კ ზაფრანა

დაფნის ფოთოლი

2 ღერი ნედლი ქინძი

მარილი,წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესები :

ხორცი გავრეცხოთ,დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად,მოვათავსოთ ქვაბში,დავასხათ მცირეოდენი წყალი და მოვხარშოთ.(თუ ხორცი წყლის დაშრობამდე არ მოიხარშა ,შეგვიძლია  წყლის დამატება).

ხორცს,წყალი რომ ჩაშრება,დავუმატოთ წვრილად დაკეპილი ხახვი,მოვშუშოთ,შემდეგ ჩავამატოთ ტომატ-პასტა და გავაგრძელოთ მოშუშვა.

ტაფაზე მოვშუშოთ მჭადის ფქვილი.

ხორცსაკებში გავატაროთ ნიგოზი,დავიმატოთ სუნელები.ნიგოზი სუნელებთან ერთად გავხსნათ წყალში,ისე რომ მივიღოთ არაჟნის კონსისტენცია.დავამატოთ მჭადის ფქვილი,დაფნის ფოთოლი, შევაზავოთ წიწაკით,მარილით.

ხორცს დავასხათ ნიგვზიანი ნაზავი,წამოვადუღოთ და იქვე გადმოვდგათ ცეცხლიდან.მოვაყაროთ დაჭრილი ქინძი.

4+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here