pasha-tvorozhnaya
5/5

ხაჭოს პასკა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

500 გრ.ხაჭო

150 გრ.არაჟანი

100 გრ. შაქრის პუდრა

100 მლ. შედედებული რძე

2 კვერცხის გული

150 გრ. ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი

60 გრ.ქიშმიში

60 გრ.ფორთოხლისა და ლიმონის ცუკატი

ნიგოზი ცოტა

მწიკვი მარილი.

სანელებლები: მიხაკი,მუსკატის კაკალი, ილი დაფქული დანის წვერით

 

მომზადების წესები :

1.ხაჭო გავატაროთ მეტალის  საცერში.

2.მიქსერით გოგლი – მოგლი მოვამზადოთ,თანმიმდევრობით შევათქვიფოთ კარაქი,არაჟანი და შედეებული რძე.

3.მიღებულ მასა დავასხათ ხაჭოს ,დავაბლენდეროთ,დავუმატოთ ქიშმიში,ნიგოზი  და ჩვენთვის სასურველი ცუკატი.

4.პასკა გადავიტანოთ ფორმაში და მოვრთოთ ჩვენი გემოვნებით.

თუ ფორმა არ გვაქვს ,ავიღოთ არაჟნის ან მაიონეზის 500 გრ პლასტიკის ქილები.ძირში გავუკეთოთ ფართე ზომის 5-6 ჭრილი.ჭრილის ამოჭრა აუცილებელია,რომ  სითხე გარეთ გამოვიდეს.

ფორმა დავდოთ ღრმა თეფშზე ,შიგ  ჩავაფინოთ 2-3 ფენად მარლა,ჩავდოთ პასკა მოვუკრათ თავი,ზემოდან სიმძიმე  მოვათავსოთ.დროდადრო ამ სითხეს ვღვრით.

პასკა მაცივარში შევდოთ დაახლოებით 12-15 საათი.შემდეგ ზემოდან მარლას გადავხსნით,დავაფარებთ თეფშს,ამოვაბრუნებთ და ამის შემდეგ მოვხსნით ფორმას , მარლას.

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here