9f8c0fed38fba08dfa7411f2cb5dd872
5/5

კლასიკური ხინკალი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინრედიენტები :

1000 გრ.უმაღლესი ხარისხის ფქვილი

500 მლ.წყალი

60 მლ.რაფინირებული მცენარეული ზეთი

2 ჩ.კოვზი მარილი

შიგთავსი :

1 კგ.შერეული ფარში

300 გრ.ხახვი

1 ჩ.კოვზი მარილი

3 კბილი ნიორი

250 მლ წყალი

1/2 ჩ.კოვზი შავი წიწაკა

მომზადების წესები :

ყინულიან წყალში გავხსნათ მარილი.თასში ჩავყაროთ ფქვილი.

ფქვილს ნელ-ნელა დავასხათ წყალი,ზეთი მოვზილოთ ცომი .გადმოვიტანოთ ხის დაფაზე  და ცომის მოზელვა 15-20 წუთი  გავაგრძელოთ.როცა ცომი გახდება ელასტიური,შევახვიოთ საკვების შესაფუთ პარკში,ცოტა ხნით დავასვენოთ( 15-20 წუთი შევდოთ მაცივარში).

ფარშს დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი,ნიორი.ძირა(თუ არ მოგწონთ,ნიორი არ გაუკეთოთ)და გავათხელოთ 250 მლ.თბილი წყლით.

ცომი გავაბრტყელოთ ნახევარ სანტიმეტრზე,ამოვჭრათ რგოლები,რომლებსაც კიდევ გავაბრტყელებთ.

ცომის შუაში დავდოთ თითო კოვზი ფარში.ცომს თავი ისე მოვუკრათ,რომ გამოგვივიდეს თანაბარი ნაოჭები.

ხინკალი გადავიტანოთ ფქვილიან დაფაზე.

ცეცხლზე წყალი ავადუღოთ ,ჩავამატოთ მარილი,ჩავყაროთ ხინკლები.ხის კოვზით ვურიოთ და წამოვადუღოთ.

მოხარშული ხინკალი წყლის ზედაპირზე ამოტივტივდება და გაიბერება.ქვაბიდან ხინკლები ქაფქირით ამოვიღოთ.

 

 

 

 

 

 

 

2+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here