Без названия (26)
5/5

სადღესასწაულო იხვი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

იხვი

4-5 კბილი ნიორი

1 ცალი ვაშლი

1 ცალი მანდარინი

1 ცალი ფორთოხალი

როზმარინი

ქონდარი

შავი პილპილი

1- 2  ჩ.კოვზი გახეხილი ჯინჯერი

ზეითუნის ზეთი

2  სუფრის კოვზი თაფლი

2  სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი

მომზადების წესები :

გარეცხილ და გამშრალებულ იხვს წავუსვით ფორთოხლის ახლადგამოწურული  წვენი, ქერქებთან ერთად დავტოვოთ რამდენიმე საათი(უმჯობესია, თუ ამას  წინა საღამოს გააკეთებთ).

როზმარინი,ქონდარი, 2 ჩ.კოვზი გახეხილი ჯინჯერი,ნიორი ერთად დავნაყოთ ,შევურიოთ მარილი ,ზეითუნის ზეთი,შავი პილპილი და იხვს  კარგად შევაზილოთ .

იხვისგან მომზადებული კერძების რეცეპტები.

იხვი გამოვტენოთ დაჭრილი ვაშლითა და მანდარინით, გავახვიოთ ფოლგაში და შევდგათ 170 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში .შეწვამდე რამოდენიმე წუთით ადრე გამოვიღოთ გაზქურიდან, ამოვიღოთ ფოლგიდან,წავუსვათ თაფლისა და სოიოს ნარევი , ისევ დავაბრუნოთ გაზქურაში.ასე გავიმეოროთ 2-ჯერ,სანამ იხვი ოქროსფერს მიიღებს.

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here