usafrtxoeba
5/5

იარაღის უსაფრთხოება ნადირობისას – ის, რაც ლოცვასავით უნდა გვახსოვდეს

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ნადირობა დამწყებთათვის გარკვეული წესების მიხედვით უნდა ტარდებოდეს. ლოცვასავით დაიმახსოვრეთ: იარაღზე ჩახმახის ჩამოწევა უნდა მოხდეს უშუალოდ გასროლის წინ. არასდროს ისროლოთ წყლის ან მიწის ჰორიზონტალურად, თუკი 100% არ ხართ დარწმუნებული, რომ საპირისპირო ნაპირზე ან წყლამცენარეებში არ არის ადამიანი.

ზოგადად, რეკომენდირებულია ისწავლოთ ფრინველზე სროლა მაშინ, როდესაც ის ჰაერშია. ასე გაცილებით აზარტული და უსაფრთხოა. როდესაც გამოცდილი მონადირე დაინახავს, თუ როგორ ესვრის ამ ფრენ ფრინველს დამწყები და თანაც, მიზანს არ აცილებს, ის მიხვდება, რომ თქვენ უბრალოდ კი არ ტრაბახობთ, არამედ ცდილობთ, შეიგრძნოთ ნადირობის ყველა ხიბლი.

დაიცავით თქვენი იარაღი ჟანგისგან, განსაკუთრებით – წვიმის ან თოვლის დროს. თვალყური ადევნეთ, რომ იარაღის ლულაში არმოხვდესუცხო საგნები, მაგალითად: მიწა, ტალახი, ბალახი ან ნაფოტები. ასეთმა გაუფრთხილებლობამ შესაძლოა გამოიწვიოს ლულის გაბერვა ან სულაც, მისი გასკდომა.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here