ინგრედიენტები :
ქათმის ღვიძლი -500 გრ.
პამიდორი – 350 გრ.
წითელი ხახვი- 60 გრ
ნიორი 2 კბილი
ფქვილი – 2 სუფრის კოვზი
მცენარეული ზეთი 2 სუფრის კოვზი
ზეითუნის ზეთი- 2 სუფრის კოვზი
შავი დაფქული წიწაკა – 1/4 ჩაის კოვზი
ნიგოზი – 50 გრ
ნახევარი ბროწეული
ქინძი – 30 გრ
წითელი წიწაკა გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
ქათმის ღვიძლი გავრეცხოთ, გავჭრათ 2 ნაწილად ,ხელსახოცით გავამშრალოთ, მოვაყაროთ ფქვილი და შევწვათ ცხელ ზეთში 3-3 წუთი ორივე მხრიდან.
ნიგოზი მსხვილად გავატაროთ .
ქინძი დავჭრათ .
პამიდორი დავჭრათ 8 – 10 ნაწილად.
ნიორი გავატაროთ
ხახვი დავჭრათ გრძლად.
თასში ჩავყაროთ დაჭრილი პამიდორი,მწვანილი, ხახვი,გატარებული ნიგოზი,ნიორი,მოვასხათ ზეითუნის ზეთი,მარილი და სუნელი მოვაყაროთ,ამოვურიოთ.
მიღებულ პამიდვრის სალათს დავაყაროთ შემწვარი ღვიძლი,კიდევ ერთხელ ავურიოთ ,დავახუროთ თავსახური და გავაჩეროთ 10 წუთი.
მზა სალათს მოვაყაროთ ბროწეულის მარცვლები