ინგრედიენტები :
1 იხვი
1 ფორთოხალი
3 ტოტი ქონდარი
1 ჩ.კოვზი შავი დაფქული წიწაკა
2 ფოთოლი დაფნა
მარილი გემოვნებით
1,5 ს.კოვზი კონიაკი
მომზადების წესები :
იხვს მოვაშოროთ კანი და ცხიმი,დავჭრათ ძალიან წვრილად და ალუმინის ქვაბში ერთად ჩავყაროთ.კანი ცხიმში მოვშუშოთ. კანი ამოვიღოთ .
ცალკე ფორმაში ჩავდოთ იხვის ფეხები,ფრთები,კისერი,დავასხათ 250 მლ წყალი(ან ნახარში),ჩავდოთ დაფნის ფოთოლი,ქონდარის ტოტები,მოვასხათ კონიაკი,1/3 გამდნარი ცხიმი ,გადავაფაროთ ფოლგა და შევდოთ ღუმელში 1 საათი გამოსაცხობად.
იხვისგან მომზადებული კერძების რეცეპტები.
მომზადებულ ხორცს მოვაშოროთ ძვლები,დავყოთ ბოჭკოებად,მოვასხათ დარჩენილი ცხიმის ნახევარი,მარილი და წიწაკა მოვაყაროთ, გადავანაწილოთ ფორმებში,კოვზით ჩავტკეპნოთ,ზემოდან მოვასხათ ცხიმი.
0