Wildschwein,_Nähe_Pulverstampftor_(cropped)
5/5

ტახზე ნადირობა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ტახი ნადირობის ძალიან პოპულარული ობიექტია. ტახზე სანადირო პერიოდად შემოდგომა ითვლება. ამ დროს ეს ცხოველი მინდვრებზ ესაკვების მოსაპოვებლად გამოდის. ეს პერიოდი ძალიან წარმატებულია ნადირობისთვის და ჩასაფრებისთვის.  ჩასაფრებახდებ ატახის ბილიკებთან ახლოს ანუ იმ ადგილებთან, სადაც ის ნადირობს. აგვისტოს ბოლოს და სექტემბრის დასაწყისში ტახი საჭმელად მზის ჩასვლიდან 15 წუთში გამოდის. უკვე სექტემბრის შუა რიცხვებისთვის,ცხოველი საკვების მოსაპოვებლად სრულ სიბნელეს ირჩევს.

ოფიციალურად, ტახზე ნადირობის სეზონი ყველა რეგიონში,კლიმატური თავისებურებებიდან გამომდინარე,განსხვავებულია. 

ტახის იძლევა ტყავს, ხორცსა და ბაწარს. ამ ცხოველზე ნადირობის მთავარი უპირატესობა კარგი ჩასაფრებაა. მისი დაჭერა შესაძლებელია ისეთ ადგილებში, სადაც ცუდი მხედველობის არეალია. ტახი მონადირესთან მიახლოებისას შესაძლოა ძალიან არაადეკვატურად მოიქცეს – პირდაპირ გაჭრას ჩასაფრებული მონადირეების ზოლი და მათ თავს დაესხას.

ტახზე წარმატებული ნადირობა ძაღლებით უფრო მარტივია. ძაღლების ყეფა მონადირეს ორიენტაციის უნარს აძლევს ტახის გამოსაჭერად. ეს ყველაზე საინტერესო ნადირობადაც ითვლება. სხვათა შორის, ადრე სპეციალური „სატახე ძაღლები“ გამოჰყავდათ. ისინი ძლიერები და ავები იყვნენ. ახლა ყველაზე კარგ „სატახეებად“ტაქსა, ფოქსტერიერი და ლაიკაითვლებიან.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here