unnamed
5/5

ორცხობილა მაზურკა – პოლინური სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

  • 2 ცალი კვერცხი
  • 130 გრ ქიშმიში
  • 100 გრ ნიგოზი
  • 180 გ შაქარი
  • 120 გრ ფქვილი
  • 1.5 ჩ / კ გამაფხვიერებელი

მომზადების წესები :

ქიშმიშს დავასხათ ცხელი წყალი და გავაჩეროთ 10 წუთი.წყალი გადავწუროთ და ქიშმიში შევამშრალოთ.

ნიგოზი მოვხალოთ და დანით დავჭრათ.

ფქვილში ავურიოთ გამახვიერებელი.

ორი კვერცხი ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე, შევათქვიფოთ შაქარი და შევურიოთ ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად.ბოლოს დავუმატოთ ქიშმიში და ნიგოზი.

საცხობ ფირფიტაზე დავაფინოთ ქაღალდი, წავუსვათ ცხიმი, დავასხათ ცომი და წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე გამოვაცხოთ  15- 20 წუთი.

გამომცხვარი ორცხობილა დავჭრათ რომბებად ან ჩვენთვის სასურველ ფორმებად.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here