alcha-marinovannaia-khrustiashchaia-biez-stierilizatsii-основное-фото-рецепта
5/5

ალუჩის მწნილი _-აზერბაიჯანული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

     კიტრის.პამიდვრის,წიწაკის და სხვა ბოსტნეულის მწნილის მომზადება დიასახლისებისათვის უცხო არ არის. მაგრამ ალუჩის მარინადი ბევრისათვის  ნამდვილი აღმოჩენაა და თავისი პიკანტური გემოს წყალობით ძალიან უხდება ხორცის, ბრინჯის და კარტოფილის კერძებს.

ინგრედიენტები :

1კგ ალუჩა

4 სუფრის კოვზი მარილი

2 სუფრის კოვზი შაქარი

1 ჭიქა ძმარი

1  დაფნის ფოთოლი

2 მიხაკის ბუტკო

სუვილისამებრ ტარხუნის ღეროები

მომზადების წესები :

სუფთა ქილებში ჩავაწყოთ ალუჩა, დავასხათ ქაფქაფა ცხელი წყალი, დავახუროთ თავსახურები და გავაგრილოთ.

გაგრილებული წყალი ქილებიდან გადმოვასხათ ქვაბში, შევურიოთ ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტები :  მარილი, შაქარი, დაფნის ფოთოლი და მიხაკი ბუტკო. ხსნარი  ვადუღოთ  5 წუთი.

ქილებში  ძმარი გადავანაწილოთ, გავაპიპინოთ მარინადის ქაფქაფა წყლით და მოვხუფოთ.

ალუჩის მარინადი შევინხოთ გრილ ადგილას.

ამ რეცეპტით მომზადებული  ალუჩის მწნილი ძალიან გემრიელია!

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here