კიტრის.პამიდვრის,წიწაკის და სხვა ბოსტნეულის მწნილის მომზადება დიასახლისებისათვის უცხო არ არის. მაგრამ ალუჩის მარინადი ბევრისათვის ნამდვილი აღმოჩენაა და თავისი პიკანტური გემოს წყალობით ძალიან უხდება ხორცის, ბრინჯის და კარტოფილის კერძებს.
ინგრედიენტები :
1კგ ალუჩა
4 სუფრის კოვზი მარილი
2 სუფრის კოვზი შაქარი
1 ჭიქა ძმარი
1 დაფნის ფოთოლი
2 მიხაკის ბუტკო
სუვილისამებრ ტარხუნის ღეროები
მომზადების წესები :
სუფთა ქილებში ჩავაწყოთ ალუჩა, დავასხათ ქაფქაფა ცხელი წყალი, დავახუროთ თავსახურები და გავაგრილოთ.
გაგრილებული წყალი ქილებიდან გადმოვასხათ ქვაბში, შევურიოთ ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტები : მარილი, შაქარი, დაფნის ფოთოლი და მიხაკი ბუტკო. ხსნარი ვადუღოთ 5 წუთი.
ქილებში ძმარი გადავანაწილოთ, გავაპიპინოთ მარინადის ქაფქაფა წყლით და მოვხუფოთ.
ალუჩის მარინადი შევინხოთ გრილ ადგილას.
ამ რეცეპტით მომზადებული ალუჩის მწნილი ძალიან გემრიელია!