unnamed (7)
5/5

ტარხუნის ღვეზელი ბრინჯით – სამარხვო რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 ჩ.კოვზი საფუარი

1 ჭიქა წყალი

500-600 გრ.ფქვილი

1 ს.კ. შაქარი

100 გრ.მარგარინი

1/4 ჩ.კ.მარილი

ზეთი

ინგრედიენტები შიგთავსისათვის:

3 კონა ტარხუნა

1/3 ჭიქა ბრინჯი

1 პატარა კონა ქინძი

4-5 ღერი მწვანე ხახვი

მომზადების წესები:

თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი , შაქარი, მარილი,ცოტა ფქვილი და მოვზილოთ არაჟნის კონსისტენციის მასა. გავაჩეროთ ცოტა ხნით ასაფუებლად.

შემდეგ .დავუმატოთ ფქვილი და ზეთიანი ხელებით მოვზილოთ ნაზი ცომი.

ცომს გადავაფაროთ ხელსახოცი და დავდოთ ასაფუებლად.

დარბილებული მარგარინი  გავყოთ 3 ნაწილად. ცომი გავაბრტყელთ ფქვილმოყრილ დაფაზე, წავუსვათ მარგარინი  ერთი ნაწილი,გადავახვიოთ რულეტივით .

ეს პროცედურა გავიმეოროთ კიდევ 2-ჯერ.შემდეგ ჩავდოთ ცელოფანში და  მაცივარში 2 საათი შევდოთ.

ბრინჯი მოვხარშოთ მარილწყალში და გავაგრილოთ.

დაჭრილ ტარხუნას შევურიოთ გახეხილი მოხარშული ბრინჯი  , დაჭრილი მწვანე ხახვი , ქინძი.

ცომი ორ ნაწილად გავყოთ და გავაბრტყელოთ.

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ცომის ერთი ფენა,გადავანაწილოთ ზემოდან თანაბრად შიგთავსი.გადავაფაროთ ცომის მეორე ფენა .გამომცხვარს ზემოდან მოვუსვათ  ზეთი.

ღვეზელი ზემოდან ჩანგლით დავჩხვლიტოთ და 200-220 გრადუსზე გამოვაცხოთ.

3+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here