ინგრედიენტები :
- 1 კგ ახალგაზრდა კარტოფილი,
- 2 კბილი ნიორი,
- რამოდენიმე კამა,
- 100 გრ კარაქი და 2 სუფრის კოვზი ზეთი
- 300 გრ არაჟანი,
- მარილი გემოვნებით.
მომზადების წესები :
თასში თვალზომით ჩავასხათ დაახლოებით 1 ლიტრა წყალი, ჩავყაროთ 1 ს .კოვზი მარილი, ჩავყაროთ კარტოფილი და გავაჩეროთ 5 წუთი. მარილწყალი დაარბილებს კანს და ადვილად გავფხიკავთ დანით.
მარილიანი წყალი გადავღვაროთ და გაფხეკილი კარტოფილები ჩავყაროთ სუფთა ცივ წყალში. გავაჩეროთ ცოტა ხნით.
არაჟანს შევურიოთ დაჭყლეტილი ნიორი , დაჭრილი კამა და მარილი გემოვნებით
ავადუღოთ წყალი,ჩავყაროთ მარილი გემოვნებით, მოვხარშოთ კარტოფილი 3 წუთი და შემდეგ გადავწუროთ.
გახურებულ ტაფაზე დავასხათ ზეთი, ჩავაგდოთ კარაქი,დავაწყოთ 1 ფენად კარტოფილები და შევწვათ ყველა მხრიდან.
შემწვარი კარტოფილები გადმოვიტანოთ ქვაბში, გადავასხათ არაჟნის სოუსი.,ქვაბს ტავზე დავახუროთ და გავაჩეროთ 7-10 წუთი.
გემრიელიად მივირთვათ!
0