Без названия (24)
5/5

ალუბლის ჭრიანტელი – ქართული საზაფხულო წვნიანი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ ალუბალი

2 კიტრი

3-4 ტოტი მწვანე ხახვი

ცოტა მწვანილები

1/3 ჩ.კოვზი ხმელი სუნელი

( პიტნა,ტარხუნა,ქინძი,კამა)

მარილი, წითელი წიწაკა გემოვნებით

1 ბადიანი

მომზადების წესები :

დაკურკული ალუბალი დავაბლენდეროთ წითელ წიწაკასთან ერთად და გავატაროთ საცერში.

თუ ალუბალის წვენი მჟავეა,შევურიოთ გადადუღებული ცივი წყალი.

ტაფაზე მშრალად შევწვათ(გამოვაშროთ) 1 კბილი ნიორი,ბადიანი,ხმელი სუნელი და ჩავამატოთ ალუბლის წვენში.

მწვანილები დავჭრათ წვრილად,შევურიოთ წვნიანს. წვნიანი შევდოთ მაცივარში 1 საათით გასაციებლად.

მწვანე ხახვს მოვაჭრათ თეთრი ბოლო და დავჭრათ წვრილად.

კიტრი დავჭათ თხლად და გრძელ ნაჭრებად,შევურიოთ მწვანე ხახვი.

თეფშზე დავდოთ 1 ს.კოვზი კიტრი მწვანე ხახვთან ერთად,დავასხათ ალუბლის წვნიანი(ნიორი და ბადიანი წვნიანიდან ამოვიღოთ) და მივირთვათ გემრიელიად.

ჩენჩოს დავასხათ თვალზომით რძე,მოვაყაროთ გემოვნებით შაქარი და მიღებული სორბეტი გავყინოთ.

წვნიანი მივირთვათ სორბეტთან ერთად.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here