xorcis bulioni
5/5

ხორცის ბულიონი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ ძროხის  ძვლიანი ( ტვინიანი)  ხორცი

1 საშუალო ხახვი

ოხრახუშის პატარა ფესვი

1 დიდი სტაფილო

ნახევარი ბულგარული წიწაკა

3-4 შავი წიწაკა

მარილი (დაახლოებით 1 სუფრის კოვზი)

წყალი

მომზადების წესები :

ღუმელის ტაფას მოვასხათ ზეთი,დავაწყოთ ხორცის ნაჭრები და წინასწარ გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ 10-15 წუთი.

ხორცი  ჩავდოთ ქვაბში,დავასხათ ორი ლიტრა წყალი და  საშუალო ცეცხლზე მოვხარშოთ.პერიოდულად მოვხადოთ ქაფი.

ხახვი  და სტაფილო სიგრძეზე გავჭრათ შუაზე,მშრა ტაფაზე მოვათავსოთ და მსუბუქად შევწვათ.

შემწვარი ბოსტნეული, დაჭრილი ბულგარული, მწვანილი, შავი წიწაკის მარცვლები, გადავიტანოთ ხორციან ქვაბში.წვენი დავამარილოთ.

ბულიონი 2 -2,5 ნახევარი ვხარშოთ  აუცილებლად ძალიან დაბალ ცეცხლზე, რომ მოდუღების შემდეგ გახდეს  გამჭვირვალე.

ბულიონი გავწუროთ,

ხორცს ძვლები მოვაშოროთ და  ჩავწყოთ  ბულიონში.

გრილი ბულიონი შევდოთ მაცივარში და ზემოდან მოყენებული ცხიმი კი  მოვაშოროთ.

მივირთვათ გემრიელად!

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here