chitis rdze
5/5

ფენებიანი ნამცხვარი ჩიტის რძე

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

კარაქი – 100 გრ.

შაქარი – 220 გრ.

კვერცხი – 2 ცალი.

რძე – 55 გრ.

თაფლი – 200 გრ.

სოდა – 1 ჩ.კ.

კრემი:

რძე – 500 მლ.

შაქარი – 440 გრ.

ფქვილი – 3 სუფრის კოვზი

ვანილი

კარაქი – 200 გრ.

კონიაკი – 20 მლ.

მინანქარი:

შოკოლადი (მწარე) – 100 გრ.

რძე – 50 გრ

კაკაო – 20 გრ.

კარაქი – 35 გრ.

მომზადების პროცესი:

ღრმა ჭურჭელში ავურიოთ რბილი კარაქი, შაქარი (220 გრ)და  თაფლი. ჭურჭელი შემოვდგათ  წყლის აბაზანა. როდესაც მასა ოდნავ გადნება, მას დავუმატოთ რძე და კვერცხი. როგორც კი ქაფი გაჩნდება გადმოვდგათ  გაზქურიდან და დავამატოთ  ფქვილი . ცომი მოვზილოთ.

ცომი გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე,გავყოთ 6 ნაწილად და მივცეთ მეგვალი ფორმა. თითოეული გუნდა გავიყვანოთ  და 7-10 წუთის განმავლობაში გამოვაცხოთ.

კრემის მომზადება:

შევურიოთ ფქვილი ვანილი და შაქარი.

მშრალი ინგრედიენტები გავხსნათ რძეში და მოვადუღოთ ფაფა.

ფაფა გავაგრილოთ და შევათქვიფოთ კარაქი.

ავაწყოთ ნამცხვარი:  ხუთ ფენას  წავუსვათ კრემი ,მეექვსე ფენას კი კრემს არ წავუსმეთ და ერთმანეთზე დავაწყობთ.ნამცხვარი შევდოთ მაცივარში 5-6 საათი და ამის შემდეგ ზემოდან გადავუსმეთ მინანქარს.

მინანქრის მომზადება:

შოკოლადი დავტახოთ,დავასხათ რძე,დავუმატოთ კაკაო და კარაქი,შემოვდგათ ორთქლის აბაზანაზე,ვურიოთ, მივიღებთ ერთგვაროვან მასას  და გადავასხათ ნამცხვარს.

გემრიელად მიირთვით!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here