კრემი “Plombir” (ვარიანტი პირველი):
- რძე -400 მლ
- კვერცხი -1 ც.
- შაქარი – 200 გრ.
- ვანილის შაქარი – 8 გრ.
- სახამებელი – 35 გრ.
- კარაქი -110 გრ.
- 33% -იანი ნაღები – 250 მლ
- მწიკვი მარილი
კრემი “Plombir” (ვარიანტი მეორე):
- რძე – 280 მლ
- კვერცხის გული – 4 ცალი
- შაქარი 150 გრ
- ვანილის შაქარი – 8 გრ
- სახამებელი – 20 გრ.
- კარაქი – 120 გ
- 33% -იანი ნაღები – 250 მლ
- მწიკვი მარილი
მომზადების წესები :
ავადუღოთ რძე.
კვერცხი,შაქარი,ვანილი,მარილი შევურიოთ ერთმანეთს, დავუმატოთ სახამებელი.
ნარევს დავუმატოთ 3-4 ს.კოვზი მდუღარე რძე,მოვურიოთ( კვერცხი, რომ არ ამობრუნდეს) და ჩავასხათ მდუღარე რძეში.
კრემი ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე გასქელებამდე. არ დაგვავიწყდეს ,უნდა ვურიოთ სწრაფად და შეუჩერებლად.
მოხარშული კრემი ცეცხლიდან გადმოვდგათ და ფაფა გავაგრილოთ.
გავთქვიფოთ კარაქი და კოვზობით შევათქვიფოთ ფაფა.მივიღებთ კრემს.
ამის შემდეგ კი ცალკე ამოვიყვანოთ ნაღები და ულუფობით შევათქვიფოთ მირებული კრემი.
1+