ციტრუსების მარმელადის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია.ეს რეცეპტი განსაკუთრებით არაფროვანებს იმათ, ვითაც მოტკბო-მომჟავო გემოს დესერტები უყვართ..
ინგრედიენტები :
1 ჭიქა ფორთოხლის წვენი
1/4 ჭიქა ლაიმის წვენი
1/4 ჭიქა ლიმონის წვენი
2 ჩაის კოვზი თაფლი
3-4 სუფრის კოვზი ჟელატინი
თუ სურვილი გვაქვს ,შაქარი ჩავუმატოთ გემოვნებით
2-3 რგოლი კონსერვირებული ანანასი
მომზადების წესები ;
ჟელატინი დავალბოთ.
ფორთოხლის , ლაიმის, ლიმონის წვენები შევურიოთ, თუ სრუვილი გვაქს, ჩავყაროთ შაქარი და შევათბოთ წვენი ისე,რომ შაქარი გადნეს.
თბილ წვენში გავხსნათ თაფლი და ჟელატინი.
მასა გადავიტანოთ ოთხკუთხედი ფორმის მინის ჭურჭელში,გავაჩეროთ 5-10 წუთი, ზემოდან მოვაყაროთ დაჭრილი ანანასი და შევდოთ მაცივარში.
გამზადებული მარმელადი დავჭრათ კუბებად და ამოვსვაროთ შაქრის ფხვნილში.
0