kapkejki-4a
5/5

ალუბლის ქაფქეიქები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

200 მლ.მაწონი ან კეფირი

400 გრ.შაქარი

1 ჩ.კოვზი სოდა

3 ს.კოვზი კაკაო

400 გრ.ფქვილი

100 გრ.კარაქი

2 კვერცხი

 

150 გრ.ალუბალი

33%ნაღები

100 გრ.შავი შოკოლადი

მომზადების წესები :

კვერცხი ავთქვიფოთ 200 გრ. შაქართან ერთად გათეთრებამდე მაქსიმალურ სიჩქარეზე მიქსერით, დავუმატოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი. მიქსერის სიჩაქარეს დავუწიოთ და შევათქვიფოთ ჯერ მაწონი( გახსნილი გვაქვს სოდა) და შემდეგ ფქვილი კაკაოსთან ერთად.

ქაფქეიქის ცომით ავავსოთ 3/4 ზე ფორმა და 30 წუთი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.

 

მოვამზადოთ ალუბლის კრემი.

დაკურკულ ალუბალს დავაყაროთ 200 გრ.შაქარი და მოვადუღოთ ალუბლის სიროფი.ალუბალი ვხარშოთ 3-4 წუთი.სიროფი გადავწუროთ და გავაგრილოთ.

ავთქვიფოთ ნაღები მყარ პიკამდე და წვრილი ჭავლით ჩავასხათ ალუბლის სიროფი.

ქაფქეიქებს გული გამოვუღოთ,ჩავდოთ შიგნით 2-3 ალუბლის მარცვალი,მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი და გავაფორმოთ ალუბლის კრემით.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here