resize (2)
5/5

ალუბლის ღვეზელი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1/2 ჭიქა მაწონი

1/2 ჭიქა არაჟანი

100 გრ.კარაქი

4 კვერცის გული

600-700 გრ. ფქვილი

1 ჩ.კოვზი სოდა

მარილი გემოვნებით

ზემოდან მოსასმელად:

1 კვერცხი

1 ჩ.კოვზი არაჟანი

გულსართი:

1 კგ ალუბალი

შაქარი გემოვნებით

 

მომზადების წესები :

ალუბალი დავკურკოთ ,შევურიოთ შაქარი

ფქვილი გავცრათ.შევურიოთ მარილი.

კვერცხის გული ავთქვიფოთ,ჩავუმატოთ არაჟანი,მაწონი(სოდა წინასწარ გავხსნათ არაჟანში).

შემდეგ დავუმატოთ გაზზე გამდნარი კარაქი,ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.

ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავასვენოთ 1-2 საათი.

ამოსული ცომი გავყოთ 2 ნაწილად.ერთი ნაწილი უფრო დიდზე გავაბრტყელოთ.

თუნუქის ფირფიტაზე გადავიტანოთ პატარა ფენა , გადავანაწილოთ გულსართი ,გადავაფაროთ მეორე ფენა და გვერდები შემოვუხვიოთ.

ზემოდან წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი არაჟნით.გამოვაცხოთ 190-200 გრადუსზე 15-20 წუთი.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here