ინგრედიენტები ;
კომში – 8 ცალი.
ცხვარი – 600 გრ
ხახვი – 2 თავი
დუმა – 100 გ
წყალი
ძირა – 5 გ
ქინძი – 5 გ
მარილი გემოვნებით
წიწაკა გემოვნებით
მომზადების მეთოდი
1. კომშისგან ამოიღეთ თესლის კაფსულა. მოვაჭრათ ქუდი.
2. ხორცი მსხვილად დავკეპოთ ,ხახვი კი კუბებად.
3.ხახვი და ხორცი შევურიოთ ერთმანეთს,ვუმატებთ მარილს,წიწაკას და სანელებლებს.
4.კომში ამოვავსოთ მომზადებული გულსართით.
5.დავჭრათ ცხვრის დუმა.
6. ღრმა სქელძირიან ტაფა ქვაბის ან ყაზანის ჭურჭლის ძირზე დავაწყოთ დაჭრილი დუმა,დავალაგოთ კომშები,დავასხათ მდუღარე წყალი,ისე რომ ორ სანტიმეტრამდე დაიფაროს კომშები,დავახუროთ თავსხური და დაბალ ცეცხლზე 40 წუთის განმავლობაში მოვამზადოთ.
0