ინგრედიენტები :
6 მწიფე კომში
150 გრ.ქიშმიში
150 გრ.ნიგოზი
მწიკვი დარიჩინი
3 ჩ. კოვზი თაფლი
1 ლიმონის წვენი და ცედრა
2 ჩაის კოვზი შაქრის პუდრა
მომზადების წესები :
კომში გავრეცხოთ გამდინარე წყლის ქვეშ.მაგარი ჯაგრისით მოვაშოროთ ქერცლები.ნაყოფს გამოვუღოთ გულები და ცივ წყალში მოვათავსოთ 30 წუთი.
ნიგოზი დავჭრათ დანით. გავრეცხოთ და გავაშროთ ქიშმიში. ავურიოთ თაფლი, თხილი, ქიშმიში, დარიჩინი, ლიმონის ცედრა და წვენი. მიღებული ნარევით ამოვავსოთ კომში.
გავახუროთ ღუმელი 180 ° C- ზე. ხილი განვათავსოთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფორმაზე, გადავაფაროთ ფოლგა და გამოვაცხოთ 40-50 წუთი. მომზადებამდე 10 წუთით ადრე მოვხსნათ ფოლგა,გავაგრილოთ მზა კომში და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
0