dzhem_iz_ayvy_cherez_myasorubku (1)
5/5

კომშის ჯემი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

3 კგ.კომში

4,5 ლ.წყალი

1,5 გრ.შაქარი

20 ცალი კარდამონი( არ არის აუცილებელი)

მომზადების წესები :

კომშები  კარგად გავრეცხოთ ღრუბელით,გავთალოთ,გულები და კურკები გამოვუღოთ .

კომშის ნაჭრები დავჭრათ ოთხკუთხედებად.

გულები და კურკები კარგად დავკეპოთ მჭრელი დანით.

დაკეპილ გულებს,კურკებს და ქერქს დავასხათ წყალი და ვადუღოთ საშუალო ცეცხლზე 30 წუთი.ნახარში გავაგრილოთ,გადავწუღოთ და 3 ლიტრა დავასხათ დაჭრილ კომშის ნაჭრებს.

ვხარშოთ კომში 30 წუთი სუსტ ცეცხლზე და 8-10 საათი გავაჩეროთ.ასე ვაკეთებთ კიდევ ორჯერ. ბოლოს ქვაბს თავზე გადავხადოთ,ცეცხლს ავუწიოთ,რომ სითხე დაიშროს.ვურევთ განუწყვეტლივ.

ცხელ კომს ვაბლენდერებთ,ვაყრით შაქარს . გაზქურაზე დავდოთ გამანაწილებელი და მასზე შემოვდგათ კომშის ტკბილი პიურე და როგორც კი წამოდუღდება ,დავუწიოთ ცეცხლს და ვურიოთ ხის კოვზით.ჯემი ვადუღოთ 55 წუთი – 1 საათი.თუ სურვილი გვაქვს ,ბოლოს ჩავუმატოთ დაფქული კარდამონი.

სტერილურ ქილებში გადავიტანოთ ჯემი და მოვხუფოთ.

 

 

 

 

 

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here