Depositphotos_109707842_xl-2015_1571313201-e1571313257285-630x315
5/5

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ ფეიხოა

1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი

1/4 ლიმონი

ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ)

მომზადების  წესები :

ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

თუ ძალიან გვეჩქარება გარეცხილ ფეიხოას გადავავლოთ მდუღარე.

ხილი და ლიმონი დავაბლენდეროთ,დავაყაროთ შაქრის ნახევარი,ისევ დავაბლენდეროთ 2-3 წუთი,დავუმატოთ დარჩენილი შაქარი და კიდევ გავაგრძელოთ დაბლენდერება რამდენიმე წუთი.

მზა მურაბა ჩავასხათ სტერილურ ქილებში,მოვხუფოთ და 2-3 თვე შევინახოთ მაცივარში  .

თუ სურვილი გვაქვს, მურაბას დავუმატოთ 100 გრ.დაჭრილი ნიგოზი და შაქარი შევცვალოთ თაფლით.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here