ინგრედიენტები:
1 კილოგრამი მწვანე ლობიო
4 კბილი ნიორი
1 ლიტრი წყალი
100 მლ. სუფრის ძმარი
3 სუფრის კოვზი მარილი
5 სუფრის კოვზი შაქარი
მომზადების წესები :
მწვანე ლობიო გავრეცხოთ ცივ გამდინარე წყალში.
პარკი ლობიოს ბოლოები მოვკვეთოთ ისე, რომ მარილწყალმა თავისუფლად შეაღწიოს და გაჯერდეს იგი გემოთი და არომატით.
მოვამზადოთ ორი ჭურჭელი წყალი.ერთში წყალი ცივი უნდა დარჩეს და მეორში მივიყვანოთ ადუღებამდე.
მოვათავსოთ ლობიო საწურში და მივცეთ კონტრასტული აბაზანა, მონაცვლეობით ჩავყაროთ ლობიო მდუღარე წყალში და ცივ წყალში.
ეს გახდის მას ხრაშუნასა და სასიამოვნო იქნება საჭმელად.
გავასტერილოთ ოთხი ნახევარლიტრიანი ქილა.
განვათავსოთ ლობიო მათში რაც შეიძლება ვერტიკალურად, თითოეულ ქილაში თითო-თითო კბილი ნიორი ჩავდოთ.
ამის შემდეგ, მარილწყალი მოვამზადოთ.
გავხსნათ ძმარი, მარილი და შაქარი ერთ ლიტრა წყალში და ავადუღოთ.
როგორც კი სითხე ადუღდება, ჩავასხათ ქილებში , სტერილური თავსახური დავახუროთ და მოვხუფოთ.აღნიშნული წესით მომზადებულ ლობიოს კონსერვს არ ჭირდება სტერილიზაცია,მაგრამ თავდაცვის მიზნით ქილები გავასტერილოთ ცხელ წყალში 5-10 წუთი.
ბანკები თავდაყირა გავაგრილოთ და შევინახოთ ზამთრისათვის.